AB Yatırımları ve Teknik ve Mali İşler Dairesi İzleme ve Değerlendirme Biriminin Yönetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Yerinde Kontrol Teknik Yardım Programı
IPA tarafından finanse edilen operasyonların teknik ve finansal izlenmesi ışığında İzleme ve Değerlendirme Biriminin teknik ve idari kapasitesini güçlendirmek amacıyla AB Yatırımları Dairesinin Çevre Operasyonel Programlarının etkin yönetimi için kurumsal, idari ve teknik kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan proje, AB tarafından finanse edilen projeleri doğru bir şekilde hazırlamak için ihtiyaç duyulan son alıcıların kapasitesini artırmak ve AB tarafından finanse edilen projeleri doğru bir şekilde hazırlamak için gerekli olan kapasiteyi oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu proje, ÇOP kapsamında finanse edilecek projelerin rasyonel ve etkin bir şekilde yönetilmesi ve uygulanması için uzmanlığın geliştirilmesine ve gelecekteki Yapısal Fonların yönetilmesini ve İzleme ve Değerlendirme Birimi için gerekli teknik ve idari kapasitenin geliştirilmesini de destekleyecektir.
Sözleşme Hakkında
Bu sözleşmenin temel amacı Çevresel Operasyonel Programların etkin yönetimi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Birimi'nin kurumsal, teknik ve idari kapasitesini güçlendirmektir.
Bu görev çerçevesinde, Çevresel Operasyonel Programların etkin yönetimi için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki AB Yatırımları Departmanı'nın izleme ve değerlendirme biriminin kurumsal, teknik ve idari kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
AB mali yardımını kullanma ve ilgili tüm tarafları dahil etme kapasitesini artırma kabiliyeti, büyük ölçüde ilgili kurumların gerekli kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine bağlıdır. Bu bağlamda, proje iki ana bileşenden oluşmaktadır: yerinde kontrollere katılma ve kapasite geliştirme.
Proje Hedef Grupları
Projenin Hedef Kitleleri:
- AB Yatırımları Daire Başkanlığı
- İzleme ve Değerlendirme Birimi Personeli.
Proje Aktiviteleri
Sözleşme kapsamında yürütülecek faaliyetler 2 ana bileşenden oluşmaktadır:
1- Yerinde Kontrollere Katılma
2- Prosedür El Kitabı Revizyonu
Diğer işler
- Yıllık raporların hazırlanmasına ve sonuç raporlarının hazırlanmasına yardımcı olunarak, uygulanması,
- Sektörel Yıllık ve Final uygulama raporlarının hazırlanması (gerekirse) için personele yardım sağlanması,
- Erken uyarı raporlarının geliştirilmesi ve hazırlık çalışmalarının desteklenmesi,
- Öğrenilen dersler temel alınarak sonraki programlama, tanımlama ve formülasyon aşamalarına katkı sağlamak,
- İzleme ve Değerlendirme Birimi personeline, usulsüzlük kurallarının ve raporlama usullerinin uygulanmasında, sağlıklı finansal yönetim ve kontrol ortamının oluşturulmasında, kontrol listelerinin kullanılması da dahil olmak üzere Prosedür El kitabının uygulanması için yardımcı olmak,
- İzleme ve Değerlendirme Biriminin sorumluluğundaki tüm konularda, sözleşme süresi boyunca günlük operasyonlarında tavsiye ve destek sağlamak.
Projenin Ana Hedefleri
- İzleme ve Değerlendirme Biriminin güçlendirilmiş kapasitesi ve AB Yatırımları Departmanı'nın görev ve görevleriyle ilgili tüm konulardaki performansının artması.
- Bölüm 2.3'de bahsedilen raporların üretimi.
- İzleme ve Değerlendirme Birimi ile ilgili Prosedür Kılavuzunun revise edilmesi
- İzleme, proje hazırlama, satın alma, uygulama ve finans departmanlarına geri bildirim vermek amacıyla, yerinde kontrollerle ilgili olarak hazırlanan 2 adet öğrenilmiş dersler raporunun hazırlanması,
- En az 20 adet yerinde kontrol gerçekleştirilmesi ve yerinde kontrol rapor formatında rapor hazırlanması.
Sözleşmeye Genel Bakış
Sözleşme Adı: AB Yatırımları ve Teknik ve Mali İşler Dairesi İzleme ve Değerlendirme Biriminin Yönetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Yerinde Kontrol Teknik Yardım Programı
Süre: 18 ay (Ek 1 no'lu Ek ile değiştirildi)
Bütçe: 272.100 EUR
Faydalanıcı: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Yatırımları Dairesi
Yüklenici: SAFEGE (SUEZ) Konsorsiyumu
Başlama günü: 26.09.2016
![]() |
Mustafa Kemal Mah. Eskişehir Devlet Yolu 9. km. No: 278 Çankaya - Ankara |
![]() |
+90 (312) 474 0350 - 51 |
![]() |
+90 (312) 474 0352 - 53 |